FlorCert for future – Master (FFF-M)

FlorCert za budućnost – majstor (FFF-M)                                       

FlorCert for future – Master (FFF-M)

Broj projekta: 2021-1-HR01-KA220-VET-000025762

Projekt je nastao kao logičan nastavak prethodnih projekata koje su škole u Florcert mreži uspješno provele, a s  ciljem objedinjavanja temeljnih znanja i podizanja razine stručnih vještina za zanimanje cvjećar do majstorskog nivoa.

TRAJANJE PROJEKTA:

  1. studenog 2021. – 30. travnja 2024. (30 mjeseci)

VRIJEDNOST PROJEKTA:

272.585,00 €

FINANCIRANJE:

Sufinancirano Erasmus+ programom Europske unije

VODEĆI PARTNER:

Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan (Hrvatska)

PARTNERI NA PROJEKTU:

Floristernas Yrkesråd  (Švedska)

Floweracademy.si  (Slovenija)

Tradizione e cultura   (Italija)

Poljoprivredna škola sa domom učenika PK Beograd (Srbija)

 

PROJEKTNI REZULTATI:

Vodič kroz modularno usavršavanje nastavnika i mentora kod poslodavaca prema FlorCert-u, u kojem će biti opisani načini na koji se stječu znanja i vještine i pripadajuće kompetencije za pojedini modul/nivo FlorCert-a.

Ovaj projekt uključuje interaktivne sadržaje kao što su video zapisi, kvizovi, igre pamćenja i razne vrste pitanja u cvjećarskoj nastavi čija će primjena pridonijeti inovativnijem i atraktivnijem pristupu učenju. Nastavni sadržaji također će biti usmjereni na ekološki prihvatljive načine izrade cvjetnih aranžmana od biorazgradivih materijala, kao i na recikliranje i gospodarenje otpadom.

Izrada aplikacije za cvjećare koja će olakšati komunikaciju nastavnika, učenika i mentora s poslodavcima. Razvijena aplikacija bit će osnova za olakšanu međunarodnu komunikaciju, razmjenu ideja i stručnosti. Povećanjem vještina nastavnika i poslodavaca jačat će se kvaliteta škole i poslodavca, što će pozitivno utjecati na struku, a učenici će biti bolje pripremljeni za izazove europskog tržišta rada.

VODITELJ PROJEKTA: Blanka Pazman

Projektna aktivnost Learning, teaching, training LTT 1 – Vještine za Master FlorCert odvijala se u Lidköpingu u Švedskoj od 6. – 12. 03. 2022.
Prisutni partneri iz Slovenije, Italije i Hrvatske
Švedski partner je organizirao tečaj o organizaciji, pripremama, sadržajima, metodama, vještinama i polaganju Yourneyman certifikata i majstorskog ispita.

Projektna aktivnost LTT 2 – Sinergija cvjetnog dizajna i povijesne umjetničke arhitekture
Italija Francavilla 21.-27.2022.
Prisutni partneri iz Švedske, Slovenije i Hrvatske
Sabina Šegula, Silvia Romagnoli, Daniela de Rubes i Blanka Pazman polažile su Journymen certifikat,
njihov mentor je bio Mikael Sörensson, a radove je ocjenjivala tročlana međunarodna komisija iz
Švedske.
Drugi dio LTT bio je posvećen eksperimentiranju s novim metodama poučavanja – shvatiti
arhitektonski povijesni prostor kroz 5 osjetila.

1. Transnacionalni projektni sastanak
Održan je kod slovenskog partnera Floweracademy.si u Radovljici od 24.-30.05.2022.
Partneri su radili na ostvarivanju rezultata 1 (vodič kroz modularno usavršavanje nastavnika i mentora kod poslodavaca prema FlorCestu), posjetili mjesto planiranog multiplicirajućeg događanja u Sloveniji – Volčji potok i prisostvovali kratkom predavanju o izradi kraćih video zapisa vezano uz realizaciju rezultata 2 ovog projekta.

2. Transnacionalni projektni sastanak
Održan je u Švedskoj u Malmeu od 1.-7. 10.2022. Projektni partneri obišli su botaničke vrtove renomirane cvjećarnice u Copenhagenu, Malmeu u svrhu upoznavanja sa proizvodnjom i upotrebom ekološki prihvatljivih materijala u cvjetnom dizajnu. Također su radili na projektnim zadaćama i realizaciji rezultata 2 projekta – interaktivni sadržaji.