Trenutno pregledavate Znanjem za bolje sutra 2020

Znanjem za bolje sutra 2020

Trajanje:  1. godina, 01.07.2020. – 30.06.2021

Vrijednost projekta: 101.158,00 EUR

Nositelj projekta: Srednja škola „Arboretum Opeka“

Agencija za mobilnost i programe EU u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. g. za program Erasmus+ Ključna aktivnost 1, područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, prihvatila je projektni prijedlog Srednje škole „Arboretum Opeka“. U ovaj projekt uključeno je 36 učenika, 2 stručna učitelja iz kuharstva i 2 strukovna nastavnika iz područja veterine, koji sudjeluju na stručnom usavršavanju te 7 nastavnika u funkciji pratitelja.

Projekt je namijenjen učenicima svih programa koje škola upisuje  (cvjećar, poljoprivredni gospodarstvenik, vrtlar, poljoprivredni tehničar – opći, veterinarski tehničar, kuhar, pomoćni vrtlar, pomoćni kuhara slastičar) u svrhu obavljanja stručne prakse u inozemnim poduzećima i školskim ustanovama.

Mobilnost traje 14 dana, od toga 10 dana učenici odrađuju praktičnu nastavu u trajanju od 8 sati dnevno, a 4 dana se odnose na kulturološki sadržaj-razgledavanja, upoznavanje sredine u kojoj učenici borave. Sa učenicima ide profesor pratitelj koji mora biti 100% posvećen učenicima. Ove godine dvoje učenika sudjeluju u mobilnosti koja traje 60 dana.

Troškovi mobilnosti se pokrivaju iz životnih i  putnih troškova koja su osigurana financijskom potporom projekta

Projektni inozemni partneri :

  • Biotehniški center Naklo–  Naklo, Slovenija
  • Kroatische Wirtschaftsvereinigung  e.V. – Frankfurt, Njemačka
  • I.S.I Duca degli Abruzzi –  Padova, Italija
  • Ocean Orchids – Dobrovnik, Slovenija

Cilj programa Erasmus+ je poboljšanje kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te pružanje prilike učenicima i osoblju za usavršavanje u inozemstvu. Stjecanje i povećanje stručnih kompetencija, povećanje kvalitete poučavanja, povezivanje obrazovnog sektora i tržišta rada, internacionalizacija ustanove, ali i povećanje jezičnih kompetencija, razvijanje samostalnosti, upoznavanje drugih kultura, načina života i običaja zemlje domaćina.

Srednja škola „Arboretum Opeka “  dobitnica je i povelje za mobilnost koja predstavlja priznanje za prethodno kvalitetno provedene mobilnosti učenika i nastavnika odnosno akreditacija organizacija s dokazanim uspjehom u organizaciji visokokvalitetne mobilnosti učenika i osoblja u SOO-u. Jedina je škola u Varaždinskoj županiji kojoj je dodijeljena povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju i jedna od 12 škola na razini RH.

Raspored učenika i nastavnika u mobilnosti:

  • Biotehniški center Naklo-  Naklo, Slovenija –  8 učenika (veterinarski tehničar) + 1 pratitelj
  • Kroatische Wirtschaftsvereinigung  e.V. – Frankfurt, Njemačka – 11 učenika (1 pomoćni kuhar,2 kuhar, 8 veterinarski tehničar) + 2 pratitelja;  (2 veterinarski tehničar na 58 dana + 1 pratitelj)
  • I.S.I Duca degli Abruzzi –  Padova, Italija – 8 učenika (5 kuhar, 3 poljoprivredni gospodarstvenik, poljoprivredni tehnićar – opći), nastavnici stručno usavršavanje (2 područje kuharstva, 2 područje veterina)
  • Ocean Orchids – Dobrovnik, Slovenija – 7 učenika (4 cvjećar, 2 vrtlar, 1 pomoćni vrtlar)

Osoba za kontakt: Marina Šmidlehner