YESpecialists: Youth Entrepreneurial Spirit Specialists

Ključni rezultati projekta bit će spremište aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnim ekosustavima na europskoj razini, smjernice za izgradnju regionalnih / lokalnih ekosustava za promicanje poduzetništva mladih u ruralnim područjima i tečaj osposobljavanja dionika čiji je cilj izgradnja takvih ekosustava.

YESpecialists: Youth Entrepreneurial Spirit Specialists

U kontekstu visokih stopa nezaposlenosti mladih i depopulacije u ruralnim područjima, poduzetništvo postaje ključni element za izgradnju Europe u nevolji i alat za pronalaženje alternativnih načina za rješavanje izazova na tržištu rada. Izgradnja lokalnih ekosustava usmjerenih na promicanje i omogućavanje poduzetništva mladih s globalnom perspektivom može pomoći u suočavanju s tim izazovima, a učitelji i radnici mladih kao ključni čimbenici za promicanje inovativnih poduzetničkih modela u kontekstu cjeloživotnog učenja.

Ciljevi

Pod vodstvom okruga Vestland, YESpecialists okuplja stručnjake iz šest europskih regija u Španjolskoj, Italiji, Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj kako bi stvorili novu inovativnu metodologiju koja će izgraditi lokalne ekosustave, uvodeći neformalne metode u formalno obrazovanje i promovirati inovativne koncepti poduzetništva. Projekt će se posebno usredotočiti na ruralna područja i uključivat će mlade ljude iz ranjivih skupina. Suradnja između svih aktera (vlasti, poduzeća, nevladine organizacije i škole), s naglaskom na strukovnim nastavnicima i mladim radnicima, ključna je za postizanje rezultata projekta.

Ishodi

Ključni rezultati projekta bit će spremište aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnim ekosustavima na europskoj razini, smjernice za izgradnju regionalnih / lokalnih ekosustava za promicanje poduzetništva mladih u ruralnim područjima i tečaj osposobljavanja dionika čiji je cilj izgradnja takvih ekosustava. Potonji će se implementirati u dva međunarodna pilot tečaja koji će izgraditi kapacitet u ruralnom lokalnom kontekstu, istodobno promovirajući njihovu međusobnu povezanost na regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

TRAJANJE PROJEKTA:

listopad 2020. – rujan 2022

FINANCIRANJE:

Sufinancirano Erasmus+ programom Europske Unije

VODEĆI PARTNER:

Vestland County Council (Norveška)

PARTNERI:

Provincia Autonoma di Trento (Italija)

Principality of Asturias – Department of Education (Španjolska)

Ringkøbing-Skjern Kommune (Danska)

Tuscany Region (Italija)

Varazdin County Council (Hrvatska)

(u suradnji sa Srednjom školom Ivanec i Srednjom školom „Arboretum Opeka“ Marčan)

EARLALL (Belgija)

Osoba za kontakt: Tihana Dvorski Kralj (tih.dvorski@gmail.com)

Priloženi dokumenti:
YESpecialist Erasmus+.pdf

posljednje objave