O projektu:

Erasmus +, Znanjem za bolje sutra 2022

Broj projekta: 2022-1-HR01-KA121-VET-000062422

Vrijednost projekta: 104.650,00 EUR.

Nositelj projekta: Srednja škola „Arboretum Opeka“

Agencija za mobilnost i programe EU u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2022. g. za program Erasmus+ Ključna aktivnost 1, područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, prihvatila je projektni prijedlog Srednje škole „Arboretum Opeka“. U ovaj projekt bit će uključeno 38 učenika, 2 strukovna nastavnika iz ugostiteljstva/kuharstva koji sudjeluju na stručnom usavršavanju te 5 nastavnika u funkciji pratitelja.
Projekt je namijenjen učenicima svih programa koje škola upisuje  (cvjećar, poljoprivredni gospodarstvenik, vrtlar, agrotehničar, veterinarski tehničar, kuhar, pomoćni vrtlar, pomoćni kuhara slastičar) u svrhu obavljanja stručne prakse u inozemnim poduzećima i školskim ustanovama.
Mobilnost traje 14 dana, od toga 10 dana učenici odrađuju praktičnu nastavu u trajanju od 8 sati dnevno, a 4 dana se odnose na kulturološki sadržaj-razgledavanja, upoznavanje sredine u kojoj učenici borave. Sa učenicima ide profesor pratitelj koji mora biti 100% posvećen učenicima.
Troškovi mobilnosti se pokrivaju iz životnih i  putnih troškova koja su osigurana financijskom potporom projekta.
Iz organizacijskih sredstva škola će dodatno financirati učenike za sudjelovanje na mobilnosti (zero grand)

Projektni inozemni partneri :

Biotehniški center Naklo-  Naklo, Slovenija

Kroatische Wirtschaftsvereinigung  e.V. – Frankfurt, Njemačka

Euroteam education and development – Španjolska

IIS Duca degli Abruzzi –Italija

Cilj programa Erasmus+ je poboljšanje kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te pružanje prilike učenicima i osoblju za usavršavanje u inozemstvu. Stjecanje i povećanje stručnih kompetencija, povećanje kvalitete poučavanja, povezivanje obrazovnog sektora i tržišta rada, internacionalizacija ustanove, ali i povećanje jezičnih kompetencija, razvijanje samostalnosti,
upoznavanje drugih kultura, načina života i običaja zemlje domaćina.
Srednja škola „Arboretum Opeka “  ujedno je dobitnica  povelje za mobilnost koja predstavlja priznanje za prethodno kvalitetno provedene mobilnosti učenika i nastavnika odnosno akreditacija organizacija s dokazanim uspjehom u organizaciji visokokvalitetne mobilnosti učenika i osoblja u SOO-u.

Osoba za kontakt: Marina Šmidlehner