Trenutno pregledavate Povelja o platinastom statusu međunarodne Eko škole

Povelja o platinastom statusu međunarodne Eko škole

U ponedjeljak, 17. lipnja u školi je za vrijeme velikog odmora u prisutnosti učenika i djelatnika škole održana kratka svečanost podizanja nove „zelene zastave“ naše Eko škole.
Povelju o platinastom statusu međunarodne Eko škole kao i novu „zelenu zastavu“ dobili smo na  svečanosti povodom susreta međunarodnih Eko škola Republike Hrvatske koja se 7. lipnja ove godine održala u osnovnoj školi Donji Kraljevec u Međimurju. Na toj svečanosti kojoj je prisustvovalo oko 200 tinjak sudionika iz cijele Hrvatske dodijeljene su povelje i zelene zastave i drugim odgojno obrazovnim institucijama uključenim u program Eko škole, a različite aktivnosti ( predavanja, izložba radova i plakata ) tog skupa bile su usmjerene odabranoj temi ovogodišnjeg susreta, a to su „Klimatske promjene.“ Po prvi puta je skup organiziran izvan Zagreba, a osnovna škola Donji Kraljevec je odabrana kao domaćin u čast 100. obljetnice nastanka biodinamičke proizvodnje čiji je osnivač poznati znanstvenik dr. Rudolf Steiner koji je i rođen u Donjem Kraljevcu. Međunarodne Eko škole su program osmišljen (1992.godine) za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini svih odgojno – obrazovnih ustanova (od vrtića, osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova do visokoškolskih ustanova). Naša se škola pridružila tom programu 2002. godine i već pune 22 godine promičemo brigu za okoliš kao našu trajnu vrijednost i način življenja.

Stoga smo ponosni što smo i ove godine dobivenom poveljom potvrdili da djelujemo u skladu sa zadaćom programa Eko škole: odgajati mlade generacije osjetljivima na pitanja okoliša i osposobiti ih za donošenje odluka o razvitku društva u budućnosti te ćemo na tom putu i u budućnosti nastojati biti što uspješniji.