Trenutno pregledavate Međužupanijsko natjecanje u disciplini veterina

Međužupanijsko natjecanje u disciplini veterina

U utorak, 15. ožujka 2022. godine naša škola bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja “WorldSkills Croatia 2022.“ u disciplini VETERINA.

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz deset srednjih škola u kojima se obrazuju  veterinarski tehničari: Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek, Veterinarska škola Zagreb, Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara Vinkovci, Srednja škola “Braća Radić” Kaštel Štafilić, Srednja gospodarska škola Križevci, Medicinska škola u Rijeci, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar, Prirodoslovna škola Karlovac i Srednja škola “Arboretum Opeka” Marčan.

Učenici i njihovi mentori okupili su se na svečanom otvorenju u našoj školskoj knjižnici. Nakon što je natjecanje otvorio načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, učenici su s mentorima prije samog početka natjecanja obišli radna mjesta.

Dok su se učenici natjecali, mentori su vrijeme proveli na predavanju i obilasku parka Arboretum Opeka te dvorca Opeka koji je u fazi rekonstrukcije za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi pri Srednjoj školi „Arboretum Opeka“.

Učenici su u prvom zadatku na našoj školskoj farmi goveda pokazali vještinu  uzimanja uzorka mlijeka krave za mikrobiološku pretragu.

Izradom drugog zadatka, natjecatelji su vještinu intramamarne aplikacije lijeka prikazali na modelu goveda.

Svi natjecatelji pokazali su visoku razinu znanja i vještina. Ovo natjecanje je bilo izlučno, stoga će se prema pravilima, na Državnom natjecanju “WorldSkills Croatia 2022.“ u disciplini VETERINA natjecati osam najbolje ocijenjenih učenika a među njima je i odlično plasirana  naša učenica Ana-Marija Bahat koju je za natjecanje pripremala mentorica Mirjana Ivanković.

Državno natjecanje “WorldSkills Croatia 2022.“ održati će se od 10. do 12.svibnja 2022. u Zagrebu.

Svim sudionicima na Državnom natjecanju želimo puno uspjeha.