Trenutno pregledavate Održani sastanci za potrebe strukturiranja suradnje i uspostave organizacije rada RCK-a

Održani sastanci za potrebe strukturiranja suradnje i uspostave organizacije rada RCK-a

Za potrebe strukturiranja suradnje i uspostave organizacije rada RCK-a 17. veljače 2021. godine održani su sastanci u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskoj obrtničkoj komori i Ministarstvu poljoprivrede- uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva. Na sastancima su  sudjelovali predstavnici RCK-a, ravnateljica Rajka Tršinski, Marina Šmidlehner, Blanka Pazman, Miljenko Martinčević.

U HGK – ŽK Varaždin primio nas je gospodin Dragutin Gložinić predsjednik ŽK Varaždin koji nas je upoznao s djelatnostima komore te je dogovorena suradnja i stručna pomoć RCK-u u svim segmentima koje obuhvaća djelokrug Hrvatske gospodarske komore.

Na sastanku u Obrtničkoj komori Varaždinske županije sudjelovale su gospođe Ilonka Zrnić i Blanka Glavica Ječmenica. HOK surađuje s obrtnicima vezano uz strukovna zanimanja, provodi majstorske ispite i radno naukovanje iz radne pedagogije koje ne pokrivaju sektor poljoprivrede. Prezentirani je plan stručnog usavršavanja za mentore zaposlene kod poslodavaca kojeg će škola razvijati u sklopu projekta RCK-a. Napomenuto je kako je bitna suradnja RCK-a koji će svojim kapacitetima doprinijeti kvaliteti usvajanja teoretskih i praktičnih znanja. Isto tako i korištenje baze podataka obrtnika oko uključivanje u edukacije te njihove suradnje s RCK.

U Ministarstvu poljoprivrede – uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, primila nas je gospođa Mara Bogović, voditeljica službe. Razgovaralo se o korištenju baze podataka poljoprivrednih gospodarstava (PG i OPG-a) s obzirom da oni nisu uključeni u djelatnosti HOK i HGK. Vrlo je bitna suradnja s poljoprivrednicima za potrebe provedbe projekta RCK u aktivnostima provođenja formalnog i neformalnog obrazovanja odraslih kako bi se poljoprivrednici dodatno educirali. Isto tako predstavljen je planirani program stručnog usavršavanja za mentore zaposlene kod poslodavca te je ponuđena suradnja i pomoć oko izrade programa i uključivanje vlasnika PG i OPG-a u edukacije.

posljednje objave