Trenutno pregledavate Održani inicijalni sastanci RCK-a

Održani inicijalni sastanci RCK-a

U sklopu Elementa 4. – Promocija strukovnih zanimanja i rada RCK održani su inicijalni sastanci sa ravnateljima osnovnih škola u Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji u svrhu predstavljanja Regionalnog centra kompetentnosti „Arboretum Opeka“.

U svrhu promocije strukovnih zanimanja te informiranja o aktivnostima i programima koje provodi RCK, strukovnim zanimanjima i zapošljivosti nakon završetka školovanja planiraju se organizirati prezentacije RKC-a, sastanci s roditeljima, radionice za roditelje i učenike u RCK-u (Izrada vertikalnog vrta, Božićna radionica, Izrada vrtnog jezerca i sl.) te radionice u osnovnim školama na području Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije različite tematike koje će ujedno doprinijeti i njihovu uređenju (Izrada povišenih gredica, Hoteli za kukce, Čuvajmo i sadimo tradicijske vrste ukrasnog grmlja i sl.).

Kroz rekonstrukciju, proširenje kapaciteta i nabavu suvremene opreme za izvođenje teorijske i praktične nastave te uređenje i opremanje smještajnih kapaciteta, stvorit će se prostorno-tehnički uvjeti za usklađivanje obrazovnih programa s potrebama tržišta rada, omogućiti suradnja i razmjene učenika i nastavnika sa sličnim centrima u RH i EU te će se doprinijeti smanjenju socijalne isključenosti za učenike s teškoćama i osobe u nepovoljnom položaju.

Obrazovni programi zasnovat će se na radnoj provedbi teoretskih znanja u suvremeno opremljenim praktikumima i primjeni najsuvremenijih IK tehnologija, za učenike i odrasle polaznike strukovnog obrazovanja u (pod) sektoru poljoprivrede. Uspostavom programskih i kadrovskih uvjeta u Regionalnom centru kompetentnosti “Arboretum Opeka” stvoriti će se uvjeti za pružanje teorijskih i praktičnih vještina učenicima i odraslim polaznicima u strukovnom obrazovanju te će se povećati njihova mogućnost ulaska u tržište rada.

Sastanke su dogovarali predstavnici RCK te su na njima prisustvovali zajedno sa predstavnicima osnovnih škola.

Ravnatelji i nastavnici osnovnih škola iskazali su interes za suradnju. Korisnim smatraju predstavljanje Regionalnog centra učenicima na satovima razrednika, kao i prezentaciju roditeljima na roditeljskim sastancima. Što se tiče provedbe praktičnih radionica škole su zainteresirane za dolazak učenika na radionice koje će se provoditi u RCK ali i one radionice koje bi se mogle provesti u njihovoj školi.

Napomenuto je kako je bitna suradnja osnovnih škola i RCK-a koji će svojim kapacitetima doprinijeti kvaliteti usvajanja teoretskih i praktičnih znanja. Dogovoreno je kako će djelatnici škola i RCK biti u kontaktu i dogovarati daljnje korake.

 

posljednje objave