Trenutno pregledavate Izrada strateškog plana razvoja Regionalnog centra kompetentnosti

Izrada strateškog plana razvoja Regionalnog centra kompetentnosti

Svjesni da budući RCK mora kontinuirano pratiti razvoj društva, tehnološki razvoj i potrebe gospodarstva aktivno se promišlja o budućnosti škole i Regionalnog centra kompetentnosti (RCK) u poljoprivredi. U ponedjeljak 13. lipnja u SŠ Arboretum Opeka održan  je konstruktivan sastanak i radionica s ciljem izrade strateškog plana razvoja i akcijskog plana te godišnjeg plana rada RCK-a i škole.

Obzirom da je uključenost svih dionika najbolji način da se specifičnosti određene škole i sredine najbolje implementiraju u strateške dokumente i nastavne programe, bila je to prilika da se na jednom mjestu okupe predstavnici visokog obrazovanja, projektnih partnera, Varaždinske županije, voditeljica projekta, članovi projektnog tima, nastavnici i stručno osoblje škole te privatni poduzetnici kao spona polaznika škole s realnim sektorom.

Kako bi strateški i godišnji plan bio sveobuhvatan ali i ostvariv, napravljena je situacijska analiza, revidirana misija i vizija RCK-a, analizirano je okruženje (dionici i trendovi) te su precizirani strateški ciljevi.

U izrazito pozitivnom okružju, entuzijastično i s jasnom vizijom krećemo u realizaciju Regionalnog centra kompetentnosti kao mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja implementacijom inovativnih metoda poučavanja – kazao je ravnatelj Dragan Brkić te izrazio zadovoljstvo ostvarenom suradnjom u inicijalnom dijelu planiranja.

Radionicu su vodile vanjske stručnjakinje s Fakulteta organizacije i informatike, izv. prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep, izv. prof.dr.sc. Marina Klačmer Čalopa, doc. dr. sc. Katarina Tomičić-Pupek, sa suradnicima, obzirom da Fakultet sudjeluje u dijelu razvoja i unapređenja te provedbe programa redovitoga strukovnog obrazovanja, formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih u RCK-u, a  u planu su još dvije radionice i fokus grupe.