Trenutno pregledavate Potpisani ugovori za centre kompetentnosti

Potpisani ugovori za centre kompetentnosti

Potpisivanje i svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava za projekt „Rekonstrukcija dvorca Opeka za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi. 

Na svečanosti u TŠ Čakovec prisustvovala je voditeljica Regionalnog centra u poljoprivredi Marina Šmidlehner. Od pet potpisanih ugovora za centre kompetentnosti, čak dva će biti uspostavljena u Varaždinskoj županiji, što je nova potvrda kvalitete i priznanje Županiji za kontinuirano ulaganje u obrazovanje.

U Srednjoj školi „Arboretum Opeka“ bit će uspostavljen Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi koji je važan za cijelu regiju, kao i državu. Dvorac Opeka će biti u potpunosti rekonstruiran, a u njemu će se nalaziti niz novih i važnih sadržaja. Projektom je predviđeno uređenje smještajnih kapaciteta za učenike, predavače i pedagoško osoblje, ukupno 50 kreveta. Uz to, u dvorcu će se nalaziti genetska baza sjemena, laboratorij za analizu tla, vina, octa, meda i biljni ulja, centar za floristiku, učionica i praktikum za dendrologiju (znanost o poznavanju drvenastog bilja), vinski praktikum, vinski podrum, kušaonica vina, a bit će uređeni i prostori za novi predmet, projektiranje i dizajniranje okućnica, vrtova i parkova – uređenje eksterijera.

Za projekt rekonstrukcije dvorca Opeka, čija je ukupna vrijednost 43.075.612,5 kuna, odobreno je 29.999.999,98 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Na svečanosti u Čakovcu bili su premijer Andrej Plenković i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

posljednje objave