Trenutno pregledavate Međužupanijsko natjecanje u disciplini cvjećarstvo

Međužupanijsko natjecanje u disciplini cvjećarstvo

U četvrtak, 17. ožujka 2022. godine naša škola bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja “WorldSkills Croatia 2022.“ u disciplini CVJEĆARSTVO.

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz četiri srednje škole u kojima se obrazuju cvjećari: Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo i Srednja škola “Arboretum Opeka” Marčan.

Učenici i njihovi mentori okupili su se na svečanom otvorenju u našoj školskoj knjižnici. Nakon što je natjecanje otvorio načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, učenici su s mentorima prije samog početka natjecanja obišli radna mjesta.

Dok su se učenici natjecali, mentori su vrijeme proveli na predavanju i obilasku parka Arboretum Opeka te dvorca Opeka koji je u fazi rekonstrukcije za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi pri Srednjoj školi „Arboretum Opeka“.

Učenici su u našoj školskoj dvorani pokazali vještinu izrade stolnog aranžmana inspiriranog umjetnošću slikara naive Ivana Lackovića Croate.

Svi natjecatelji pokazali su visoku razinu znanja i vještina. Ovo natjecanje je bilo izlučno, stoga će se prema pravilima, na Državnom natjecanju “WorldSkills Croatia 2022.“ u disciplini CVJEĆARSTVO natjecati osam najbolje ocijenjenih učenika sa dva međužupanijska natjecanja, a među njima je i odlično plasirana  naša učenica Leona Vajdić koju je za natjecanje pripremala mentorica Ana Ernoić Milošević.

Svim sudionicima čestitamo na ostvarenim rezultatima.

Državno natjecanje “WorldSkills Croatia 2022.“ održati će se u svibnju 2022. u Zagrebu.

Svim sudionicima na Državnom natjecanju želimo puno uspjeha.