You are currently viewing Projekt „DAJ ŠAPI GLAS!“
DŠG logo

Projekt „DAJ ŠAPI GLAS!“

Učenici Srednje škole „Arboretum Opeka“ ove školske godine sudjeluju u projektu „Daj šapi glas!“, projektu brige za napuštene životinje. U provedbi projekta sudjeluju učenici 1.-4. razreda zanimanja veterinarski tehničar s svojim nastavnicama veterinarske struke, Natašom Posavec, Marinom Mikulan Težak, Mirjanom Ivanković i Jelenom Ambruš.
Provedbom projekta nastoji se utjecati na promjenu stava i ponašanja prema kućnim ljubimcima kako bi se broj napuštenih životinja oko nas smanjio. Poticanjem učenika, roditelja i članova lokalne zajednice na volonterski i humanitarni angažman, želi se olakšati rad udruga koje brinu o napuštenim životinjama.
Napravili smo plan aktivnosti koji će se realizirati tijekom školske godine i upoznali učenike s ciljem i načinom provedbe projekta. Do sada smo proveli niz aktivnosti. Uređujemo pano te i na taj način obilježavamo (za naše i sve ostale životinje) važne datume. U listopadu su učenici 1.d razreda prikupljali sredstva prodajući kestene, tijekom studenog učenici 3.d i 4.d. razreda organizirali su prodaju kolača. Učenico 1.g razreda izradili su plakat kućnih ljubimaca. U prosincu je zajedno s članovima Učeničke zadruge „Arboretum Opeka“ organizirana humanitarna „Božićna tombola“ od koje je polovica prihoda namijenjena za pomoć životinjama, uz prigodni program koji su pripremili učenici 1.d i 2.d razreda, a da uspjeh ne bi izostao pomogli su svi ostali zainteresirani učenici i zaposlenici naše škole.
Projekt „Daj šapi glas!“ pokrenut je na inicijativu Hrvatske mreže školskih knjižničara te OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca i gđe. Draženke Stančić.
Ove školske godine u projekt je uključeno više od trideset osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.